Onze expertise

KWC-uv is het kwaliteitscentrum voor de uiterlijke en verzorgende beroepen.

Exameninstrumenten voor gehele UV (ook kapper en pedicure)
Onder leiding van onderwijskundigen en toetsdeskundigen van stichting TCI ontwikkelen we passende exameninstrumenten, gecertificeerd volgens de normen van stichting VEMBO. Exameninstrumenten zijn bij stichting TCI opgenomen in het aanbod.

Dit is een groot aanbod aan kwalificaties zoals schoonheidsverzorging, voetzorg, haarverzorging, hair and make-up artist en keuzedelen zoals specialisaties schoonheidsverzorging, duurzaamheid, digitale vaardigheden, wellness en sauna, visagie, nagelstyling, gewichtsconsulent en nog veel meer.

Hier komt bedrijfsleven en onderwijsveld bij elkaar. Innovatieve technieken, producten en technologieën beschikbaar voor het onderwijs.
Zo bent u verzekerd dat uw onderwijs bij de tijd is en aansluit bij de behoefte van het actuele werkveld.

Branche assessoren

Alle branche assessoren uit de pool van KWC-uv/TCI hebben een rijke ervaring in het werkveld en zijn op de hoogte van de actualiteit van het vakgebied. Zij houden hun vakgebied bij en hebben inzichten in belangrijke onderwijsleerprocessen. Zij weten wat van een beginnend beroepsbeoefenaar mag worden verwacht en kunnen goede feedback geven voor de ontwikkeling van uw student.

Indien gewenst worden 'verklaringen brancheassessor' opgemaakt die aan de branchevereniging laten zien dat het examen is afgenomen onder toeziend oog van een branche assessor.

Docententrainingen

KWC-uv/ stichting TCI verzorgt diverse trainingen voor docenten gericht op het vakgebied of in context van het vakgebied uiterlijke verzorging:
Examentrainingen van gewenste proeves; het toepassen van de juiste (be)oordelingen en afwegingen;
Vakgerichte trainingen die de laatste innovaties uit het vakgebied, aansluitend op het KD behandelt;
Didactische trainingen in de context van het vakgebied. Met name om de trukendoos aan didactische hulpmiddelen te vergroten. Denk aan leeracticiteiten, opdrachten, instructies en hulpmiddelen bij leren.

Kenniscentrum
Een belangrijke gesprekspartner voor brancheorganisaties, vakverenigingen en andere kennispartners. De brug slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven. Hoe zet je ontwikkelingen in het bedrijfsleven om in het onderwijs en bereid je de student voor op een succesvolle beroepsuitoefening. Advies en ondersteuning voor opleiders en brancheorganisaties.

 

NLQF-inschalingen: Ontharingstechnieken NLQF-4
Samen met ANBOS is gekeken naar de kwalificatie-eisen van een ontharingsspecialist voor de registratie van ontharingstechnieken met elektrisch ontharen en ontharen met licht (laser en ipl).

KWC-uv / TCI heeft een kwalificatie laten inschalen op NLQF 4 voor ontharen. Vanaf 20 juni kunnen vakgerichte branchediploma's met een NLQF-4 niveau voor de module ontharingstechnieken worden verkregen.