De Stichting Kwaliteitscentrum Schoonheidsverzorging, Centrum voor Vakbekwaamheid in de Uiterlijke Verzorging (Kwaliteitscentrum UV) is een onafhankelijke stichting die de kwaliteit in algemene zin en die van onderwijs en examinering in het bijzonder wil bewaken en bevorderen binnen de beroepssector Uiterlijke Verzorging en de schoonheidsverzorging en visagie in het bijzonder.

Het Kwaliteitscentrum UV ontwikkelt daartoe examens en neemt examens af voor opleidingen in de schoonheidsverzorging en visagie. Het betreft hier examens voor de branche-opleidingen. Daarnaast ondersteunt het Kwaliteitscentrum UV crebo-opleidingen in het Middelbaar Beroepsonderwijs door het leveren van vakbekwame assessoren en beschikbaar stellen van examenproducten.

Voor het afnemen van de examens beschikt het Kwaliteitscentrum UV over een pool van getrainde vakbekwame assessoren voor zowel de schoonheidsverzorging als de visagie, die voldoen aan de eisen die de branche hieraan stelt. Om de kwaliteit van zowel de examens als van de deskundigheid van de assessoren te kunnen waarborgen, verzorgt het Kwaliteitscentrum UV algemene en vakinhoudelijke docent- en assessorentrainingen.

Joomla SEF URLs by Artio