Het Kwaliteitscentrum UV beschikt over een groot aantal gespecialiseerde assessoren die de examens voor MBO-3 en MBO-4 kunnen afnemen. Alle assessoren zijn getraind en hebben aantoonbaar hun vakkennis voor de specialistische behandeling aantoonbaar actueel. Daarnaast zijn alle assessoren die inzetbaar zijn voor MBO-4 in het bezit van een diploma MBO-4.

Wanneer scholen via het Kwaliteitscentrum UV een assessor inhuurt, betrekt de school én het beroepenveld én wordt het examen(onderdeel) door de branche (ANBOS) erkend. De assessoren voldoen aan de eisen die de branche (ANBOS) hieraan stelt. Dit betekent dat een examen waar tenminste één assessor van het KWC-uv bij aanwezig is, wordt erkend door ANBOS. Kandidaten die voor dit examen(onderdeel) slagen, kunnen de specialisatie laten registreren bij ANBOS (Sectie Specialisaties). 

Om een assessor in te huren moet tenminste drie maanden voor aanvang van het examen een aanvraag worden gedaan bij het Kwaliteitscentrum UV. Zij gaan dan op zoek naar een geschikte assessor. Per examen of examendatum wordt een aparte overeenkomst afgesloten. Het is niet noodzakelijk om vooraf een (raam)contract hierover met KWC-uv af te sluiten. 

Ook is het mogelijk assessoren in te huren voor bijvoorbeeld Proeven van Bekwaamheid die niet door het KWC-uv zijn ontwikkeld. Wel moet de proeve dan voor aanvang van het examen aan het KWC-uv worden toegestuurd.

 

Joomla SEF URLs by Artio